“Gerçekten çok tanımsız alanlara düştük her birimiz.”
“O kadar çok kırık var ki her yerde birleştirmek baya zor.”
“O sert dönüşlerin hepsini ben uzun uzun izledim.”
“Şehir hayatının ne olduğu, insanların burada nasıl deneyimleri olduğu, hangi meselelerin nasıl bir yerden ele alındığı, gündelik dilde ne konuşulduğu, bütün bunları tepede de olsa Ankara üzerinden burada yaşadım.”
“İstanbul sürecinde siyasetle toplum bilimleriyle siyasetle tanışmaya başladım”
“Çok yürüdüm; İstanbul’un gerçekten güzel mekanları arasında özgürce yürüyerek baya düşündüm. Bazen depresyonu kırmak için bazen manimi atmak için yürüyordum.”
“Baskı ve yok sayılma hali evet bunun başka bir adı yok”
“Hayattaki bütün ihtimalleri sürekli budanan bir coğrafyanın insanları olarak böyle şeyleri yapabiliyoruz.”
Fotoğraflar
Bilişsel Harita
Görüşme Notu
1982 Diyarbakır doğumlu ama anne baba Antepliler. Annesi ve babasının memuriyeti sırasında Diyarbakır’da dünyaya geliyor. Aynı memuriyet koşulları ile şehir şehir dolanıyorlar
Çalışkan ve başarılı bir çocuk, kendi dünyası olan ve kendi dünyasında mutlu olabilen bir yapısı var. Aslında hep çok çalışkan ve başarılı bir öğrenci ama bütün bu sürece kendine bir yol bu yola rehberlik edecek düşünceler insanlar deneyimler peşinde olduğu için akademik başarısını konuşurken o kadar da önemsemediğini görüyorsunuz. Yol haritası ve kılavuzlar daha önemli ve bunlarla nasıl ilişkileneceği.
Kafasını kurcalayan bir başka mesele de kır kent gerilimi karşıtlığı. Kendini şehirli olarak görmemekle beraber anlatısının deneyimlerinin kaygılarının bende bıraktığı izlenim metropolitan ve dünyalı bir insan olduğu.
Şehirleri yürüyerek gezmeyi seven, küçük yerlerden pek çok şehre, hatta uzaklara uzanan deneyimleri olan ve sanki içinde bulunduğu her duruma içerden ve derinden bakarken aynı anda inatla o şeyin kıyısından ya da dışından da bakarak yaşamaya sebat eden genç bir kadın.
Bu görüşme bir yandan da bizim çalışmamız açısından iki şehrin hikayesi gibi oldu hem Diyarbakır hem Antep’i konuşmuş olduk.